понеделник, 11 май 2015 г.

Библейски финансови принципи – Ден 20 – Водачество по време на финансови кризи

Да! И в долината на мрачната сянка ако ходя, няма да се уплаша от зло; защото Ти си с мене; Твоят жезъл и Твоята тояга - те ме утешават. (Псалми 23:4 )
Колко от нас са минавали през финансови трудности, когато не са имали възможност да си позволят най-обикновени потребности от ежедневието си? Но колко от вас са перманентно в състояние на недоимък? За нас трудностите от финансов характер са винаги някакво временно препятствие, което ни мотивира да пренаредим приоритетите в живота си, да съберем сили и да се изправим лице в лице с препятствието, като същевременно изграждаме характер и виждаме колко силни ставаме в желанието да се справим с проблемите. Когато заради финансови проблеми сме длъжни да оставим семейството си и да заминем за чужбина, или да сменим местоработата си, зоната на познатото и удобното – ние се виждаме в друга светлина и опознаваме собствените си скрити енергии – неща, които иначе нямаше да излязат наяве.

Но в трудни ситуации най-вече усещаме Божията динамика, опитваме се да се свържем с Него и да разберем как действат нещата – във финансов и чисто човешки план – каква е логиката Му, когато ни изпраща предизвикателства. Повечето финансови кризи са само временни и са огледало на душевните ни недъзи, на прекъснатата връзка с Бога, която отчаяно се нуждае от подновяване, за да можем да черпим ресурси от извора на живота. „Ако някой вярва в Мене, реки от жива вода ще потекат от утробата му, както казва Писанието.“ (Йоан 7:38 ). Това означава, че когато при финансови или други житейски кризи ние изострим вниманието си към Божието водачество и Неговата воля, ние израстваме като личности и към преживяванията си добавяме осъзнаването, че Бог е близо до нас и ни подкрепя. 

Когато процесът на разпадане на старото мислене започне, Бог не оставя нещата в руини – от тях винаги изниква нещо ново – ново творение, в което Божественото и човешкото са се слели в нас, както е било и в Исус. Тогава ние започваме да гледаме по друг начин на всички предизвикателства в живота си – на финансовите, на тези във взаимоотношенията ни, на желанието да променим начина, по който мислим и действаме. Казваме, че започваме да усещаме Божията благодат в и сред нас. „А на Давидовия дом и на йерусалимските жители ще излея дух на благодат и моление; и те ще погледнат към Мене, Когото прободоха; и ще плачат за Него, както някой плаче за едничкия си син, и ще скърбят горчиво за Него, както някой скърби за първородния си.“ (Захария 12:20). Знаем, че тази скръб по Бога е благотворна и съживителна за всички души: „Защото, ето, това, че се наскърбихте по Бога, какво усърдие породи във вас, какво себеочистване, какво негодувание, какъв страх, какъв копнеж, каква ревност, какво наказание на злото! Във всичко вие показахте, че сте чисти в това нещо.“ (2 Коринтяни 7:11).


Пожелаваме ви да преминете през всички трудности с увереността, че Христос е с вас, бди над вас и очаква вашето обръщане към Него, за да удовлетвори всяка ваша жизнена потребност.
Нашата интернет страница: Издателство ВикторияБГ

Няма коментари:

Публикуване на коментар