петък, 19 юли 2013 г.

Библейски финансови принципи: Петнадесети Ден - Да довършим нечия работа или да започнем собствен бизнес?


В Библията се казва, че след идването на Христос на земята и след разпъването му на кръста, последните Му думи бяха: „Свърши се”. И апостолите в посланията дообясняват какво значи това: „Сега не аз живея, а Христос живее чрез мен, за да върша неговата воля. Всички ние сме в едно Христово тяло и сме изпратени до всички краища на земята да проповядваме и да покръстваме ученици на Христа.” „Всичко е Нему (на Него) подчинено, докато дойде време Той да подчини всичко на Отца”.

Така и всяка наша земна работа, за да върви добре и да не подлежи на тление, а да отеква в бъдещето, да има основа здрава като скала – всичко трябва да бъде ежедневно подчинявано на Христос, ако искаме да преуспеем.


Добре е, ако започвате бизнес или ако сте назначени на нова работа, да се научите да вършите всичко за Негова слава. Това важи също за взаимоотношенията с хората, висше- или нисшeстоящи. Ние разгръщаме Христовата душевност сред тези около нас и те се докосват до Него непосредствено, затова трябва да знаем, че всичко, което ще направим или ще кажем, може да се окаже ключ към съдбите на колегите си, техните семейства и приятели. За да положим и да демонстрираме една солидна основа, ние трябва да сме хора, които носят в себе си тези библейски ценности, които правят истинските вярващи стабилни, добри бизнес партньори и колеги, верни работодатели, държащи на думата си и заплащайки това, което са обещали на време, както е било предварително уговорено. Всички тези бизнес дела са наблюдавани Отгоре, от Отца, и Той може със сигурност да възнагради усилията ни да сме коректни във взаимоотношенията си с Него и с хората около нас.

Печалбата не е случайна, особено в днешно време, когато сякаш средствата липсват и хората изпитват остър недоимък, глад за ресурси, липса на разработени бизнеси и оттам липса на работни места. Това е така, защото хората като цяло не се обръщат към Източника на мъдрост и не черпят от Него информация за това каква е настоящата ситуация, видяна Отгоре и как „аз”, Божият служител мога най-добре да послужа на Божия план в този даден момент. Мога да ви уверя, че колкото повече хора знаят за Източника и се допитват ежедневно до Него, толкова по-добре е за всички нас и за общата печалба. Господ ще ги упъти правилно - понякога чрез лично откровение, друг път чрез съвети и помощ от други; ще ги ориентира дали да започнат нов бизнес, колко средства и усилия да вложат в него, кого да наемат на работа, така че бизнесът да е сполучлив; ако сте в ролята на работещ или наемник – знайте че същото важи и за вас – Господ ви е дал някои необходими качества, за да вършите определена работа. Ако сте достатъчно разумни да се ръководите от Неговите принципи, с упражняването на дадена професия или работа, Той ще умножи талантите ви, ще ви помогне да добиете много тънка чувствителност към работата си и от това ще имат полза всички – както вие на първо място – ще бъдете ценени от работодателя си, така и хората, за които работите, защото вашата продуктивност ще ги благослови и умножи бизнеса им.
Всеобща тайна в преуспяващия бизнес свят е, че в основата на всеки бизнес стоят духовните ценности, които хората си разменят помежду си – услугите, които извършват, са услуги, изградени върху определен модел на манталитет, върху който е работено години наред. Значи, като начало – ако се пазите от деструктивни модели на поведение, които директно вредят на вашето благосъстояние като пиене и т.н. вие ще видите един по-добър свят, които е създаден да съществува за славата на един много добър Бог, който иска хората да използват вложените в тях таланти, за да си помагат един на друг и да правят живота си максимално лесен и приятен. Само Неговото слово може да ви научи какви са тези принципи.



1 коментар:

  1. Добавете страницата на Издателство ВикторияБГ към вашите харесвани тук във Фейсбук като кликнете LIKE на страницата, мили приятели, за да държим връзка и да ви подкрепяме в търсенето на пътя, истината и живота. Бъдете преизобилно благословени и боговдъхновени това лято.

    ОтговорИзтриване